Med til Adobe CS5 Launch Tour

CS5 er uden tvivl den mest enestående produktlancering fra Adobe i rigtig lang tid. Der er kommet en fantastisk integration imellem Flash Professionel, Flash Catalyst mm. og de mere design orienterede programmer som Photoshop, Illustrator og Indesign.

Adobe betegner selv den nye version som en stor opdatering med mange nye funktioner. Der skulle være flere nye funktioner i Photoshop CS5 end i nogen tidligere version af programmet.

Photoshop

Photoshop CS5 kører nu som native 64-bit-applikation. En af de vigtigste nye funktioner er ”Content-Aware Fill” (”Indholdsbevidst udfyldning” på dansk), som skulle være i stand til at fjerne objekter helt uden spor fra billeder. ”Juster kant” skal gøre det lettere at selektere bestemte områder på billeder.

Dreamweaver

Dreamweaver CS5 har fået direkte understøttelse for webpublicerings-systemer som Drupal, Joomla! og WordPress.

De nye produkter er integreret med online-tjenesten Adobe CS Live, som blandt andet omfatter et værktøj til at teste websider, Browserlab, og et værktøj til at samarbejde om manuskriptskrivning, Adobe Story.

Flash

Med Flash CS5 får man Live video på stagen med mulighed for afspilning i Flash uden at publisere .
Ukomprimeret filformat XFL (XML baseret), gør det blandt andet muligt at redigere i filerne, også inkluderede assets såsom jpgs, med andre programmer end Flash, såvel som rigtig version control.
Der er nu en forbedret ActionScript editor, med code snippets, custom class introspection og opdateret compile errors panel.
Bedre integration mellem Flash og Flash Builder samt bruger automatisk SWFObject når man publisher html.

Meget mere info

webdesignerdepot.com
cs5.org
photoshopuser

Konklusion

Med Adobe’s nye Cs5 vil man kunne spare rigtig meget tid, hvis man arbejder professionelt med alle former for grafiske produktioner, uanset om det så er online eller offline. Glem de kedelige opgaver og fokuser i stedet på det kreative og brugeroplevelsen. Det er et Must buy. Nu skal det bare lige lanceres først.

Godt arbejde Adobe

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.