Firefox runder 200 millioner downloads

Mozilla-browseren Firefox har rundet de 200 millioner downloads, hvilket dog dækker over en del færre brugere. Alligevel vinder Firefox frem. Mere end hver 10. computer anvender nu browseren.

Open source-browseren Firefox har rundet de 200 millioner downloads, meddeler Mozilla, der står bag browseren.

Firefox er dermed den internet-browser, der er tættest på at bide Microsofts Internet Explorer i hælene, selv om Microsoft-browseren fortsat er mange banelængder foran.

De 200 millioner downloads modsvarer dog ikke et tilsvarende antal brugere, for mange Firefox-brugere har downloadet programmet flere gange og i flere versioner, mens andre har downloadet uden at bruge programmet.

Tager andele
Det ændrer dog ikke på, at analytikere regner med, at Firefox i dag har en markedsandel i omegnen af 11 procent i verden over blot 21 måneder efter lanceringen.

Ifølge erhvervs-magasinet Forbes er Microsoft fortsat stærkt dominerende, selv om selskabets markedsandel på området er faldet til 83,6 procent fra 85,3 procent i januar.

Mozilla sender i sidste måned en beta-udgave af den kommende Firefox 2.0 på gaden.

Den endelige versionen ventes klar i slutningen af september, mens Microsoft ventes at være klar med selskabets nye Internet Explorer 7 til Windows XP i løbet af 2007.

Microsoft har fornylig meddelt, at den nye browser vil blive leveret på computere verden over via en automatisk opdatering, som folk dog vil have muligheden for at sige nej til.

(kilde: Computerworld)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.