2×5 tips og værktøjer til at forbedre brugeroplevelsen

Som Informationsarkitekter og Interface designere, er vi ofte presset af stramme deadlines. Ofte kommer vi først sent ind i projekterne, og derfor kan det være svært at få alt information fra opgavestillerne med i oplægget.

Presset for at ramme rigtigt første gang, så udviklerne kan komme videre og opgavestillerne bliver tilfredse, er altid til stede. Det kan selvfølgelig også bare være min paranoia og perfektionisme 🙂

Du skal aldrig som det første, gå igang med at designe løs i Photoshop eller wireframe i axure. Alt dette kan kvæle den bedste løsning (For der er altid mere end én løsning).
Start i stedet med mine 5 tips. Så garanterer jeg for bedre samarbejde mellem dig, dine kollegaer og kunder.

De 5 tips.

  1. Start ved et whiteboard eller på noget papir. Få kollegaer eller venner til at kommentere og komme med gode ideer.
  2. Reflekter løbende over dine løsninger og lad løbende specialister komme med feedback. Et projekt er ikke statisk og kan ændre sig. Det fanges som regel af specialisterne.
  3. Når du støder på en god ide eller løsning, så gem den. Prøv eventuelt at integrere løsningen på tavlen, men som sin egen
  4. Ta godt imod de synspunkter og kritik fra de kollegaer og personer, der udfordrer dig mest. Det er som regel dem der forbedrer projektet mest.
  5. Præsenter hurtigst muligt noget for din kunde /opgavestiller. Fortæl at det er et hurtigt oplæg, og at du forventer kritik. Husk at kunden kan se verdenen og deres forretning meget anderledes end dig.

Ingen af de 5 råd behøver være særligt tidskrævende eller besværlige. Men resultatet vil være langt bedre end hvis du bare præsenterer et færdigt layout, i enten  Photoshop eller HTML.

De 5 værktøjer

Pidoco fra 50 kr. mdr.

Pidoco er et “real time” flerbruger værktøj der bruges til at skabe interaktive online og software prototyper.

Pidoco er online baseret og det er derfor nemt at dele projekter, få feedback og lave brugertests i stuen hos brugeren.

Axure Licens 3000 kr.

Axure er et rigtig godt værktøj til at arbejde med “wireframing” pg prototyper. En af de bedste argumenter for at vælge Axure, er at softwaren automatisk skriver design og udviklingsspecification. Desuden bygger det en rigtig god prototype.

Pencil Gratis

Pencil er et gratis Firefow addon. Du kan oprette diagrammer GUI prototyper mm. Kan mange af de ting som er nødvendigt i hverdagen. Prøv det først, og se om ikke det dækker dine behov.

Protoshare Fra 150 kr. mdr.

ProtoShare er et online tool med fokus på samarbejde. Projektdeltagerne kan teste og kommentere i “real time”. Protoshare er en af de større pakker, og har en lang indlæringskurve. Til gengæld kan det alt hvad du får brug for.

WireframeSketcher Licens 400 kr.

WireframeSketcher (mulighed for gratis version)  Er et plugin til Eclipse. Det kan som navnet indikerer lave wireframes mm. Arbejder du tæt sammen med et udviklingsteam kan du med fordel benytte WireframeSketcher.

 

Jeg håber at de ovenstående værktøjer og gode råd kan hjælpe dig i dit næste projekt.

Rigtig god arbejdslyst

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.