Danskerne er forsigtige på nettet

Handel via internet vinder frem i Danmark, men danskerne holder sig stadig meget tilbage.

Nethandel i Danmark er kommet op i fart, fastslår Konkurrencestyrelsen i en ny rapport om danskernes handel via internet.

Men samtidig peger styrelsen på, at andelen af danskere, der handler på denne måde, er lav i forhold til landene omkring os.

Fra 2001 og tre år frem er antallet af dankortbetalinger på nettet næsten seksdoblet til 19 millioner betalinger.

Handel for 17 milliarder
Værdien af dem voksede i perioden 13 gange til 9,1 milliarder kroner. Danske forbrugeres handel på nettet i alt voksede syv gange til knap 19 milliarder kroner.

Hvis danskerne handlede lige så meget på nettet som svenskere og nordmænd, kunne nethandlen vokse med fem-seks milliarder kroner. Forbrugerne ville så kunne sikre sig besparelser på én til to milliarder kroner. Paradoksalt nok har Danmark faktisk de bedste rammevilkår for nethandel.

Styrker konkurrencen
Konkurrencestyrelsen ser positivt på øget nethandel, fordi det er med til at styrke konkurrencen.

I erhvervsorganisationen HTS-I peger man på, at rapporten slår fast med syvtommersøm, at danskerne roligt kan kaste sig ud i nethandel.

»Derfor er det synd, at så mange danskere stadig føler sig utrygge ved at handle på nettet«, siger Christian Sestoft, chefkonsulent i HTS-I.

Han peger samtidig på, at de som allerede køber ind på nettet, også er meget positive over for handelsformen.

Tvivlere skal overbevises
Udfordringen for nethandelsbutikkerne er at få overbevist »tvivlerne« om, at det er sikkert at handle på nettet.

»Sikkerheden i betalingsløsningerne på nettet er faktisk rigtig god, og forbrugerbeskyttelsen er ofte bedre end ved almindelig butikshandel«, siger Christian Sestoft.

Han får opbakning fra direktøren for E-handelsfonden, Lars Schmidt Larsen, der minder om, at usikkerheden hos forbrugerne i høj grad trækker i retning af, at netbutikkerne sørger for at koble sig på e-mærket.

(kilde: Politiken)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.