Danskerne bruger flere penge på nettet

På et år er danskernes pengeforbrug på internet steget med 91 procent, viser nye tal fra Mastercard.

Danskerne køber i gennemsnit for 1.200 kroner når de bruger deres kreditkort på internet. Det viser en undersøgelse fra kreditkort-selskabet Mastercard. I løbet af et år er danskernes pengeforbrug hos netbutikker vokset med 91 pct. – og dermed ligger Danmark i spidsen blandt de 24 europæiske lande i undersøgelsen, skriver Politiken.

Mastercard bruges typisk til at betale for rejser og hotelophold på nettet – og det kan være forklaringen på, at den gennemsnitlige transaktion ligger på 1.200 kr.

»Rejser er en af de allerstørste sællerter på nettet med flybilletter, hoteller og charterrejser«, siger Morten Kamper, direktør i FDIH, til Politiken.

Internationale kreditkort som Mastercard og Maestro repræsenterer omkring 10 pct. af den danske internethandel. Tal fra PBS viser, at den samlede nethandel i Danmark også er stigende, men den gennemsnitlige Dankort-transaktion er dog væsentlig lavere end de 1.200 kr.

Ifølge Morten Kamper bliver Dankort meget ofte brugt til at betale for taletid på nettet.

Mastercard-undersøgelsen viser at russere og ukrainere er de Mastercard-kunder der bruger flest penge – knap 1.800 kr. pr. nethandel – mens svenskere har brugt flest penge i danske netbutikker, lidt over 875 millioner kroner.

(kilde: Politiken)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.